Jesień, to jest ta pora roku, kiedy jesteśmy najbardziej narażeni na spadek odporności. Piękne kolory polskiej, złotej jesieni nie kompensują nam braku słońca, częstych wahań temperatur czy przeszywającego wiatru na przemian z deszczem.
Jesienne warunki pogodowe demotywują nas do ruchu na świeżym powietrzu, które zresztą jest coraz bardziej zanieczyszczone.
Mimo aktualnej, bogatej ofercie żywieniowej, nasza dieta zuboża się. Mniej w niej świeżych, sezonowych owoców i warzyw.
To wszystko powoduje że nasza odporność spada. Częściej dopadają nas infekcje, przeziębiania czy grypa. Najbardziej podatne są dzieci i seniorzy. Dlatego należy zrobić co w naszej mocy aby podnieść odporność.
Warto więc skorzystać z mądrości naszych babć i wzbogacić codzienną dietę o naturalne antybiotyki działające antywirusowo i antybakteryjnie: miód, cebula, czosnek, kiszonki.
A przede wszystkim uzupełniać Witaminę D.
Dodatkowo polecam siarę (colostrum bovinum), która w sposób wyjątkowy poprawia odporność organizmu chroniąc przed wirusami i bakteriami.